Ugrás a fő tartalomra

Ahová a király is egyedül jár, avagy WC marketing az olaszoknál

Adott egy szálláshely, és egy probléma, méghozzá a hogyan tűnjünk ki a többi közül probléma. Egy olasz fogadó megtalálta a tökéletes megoldást, válasszuk külön a melegeket a WC szimbólumon a nők és a férfiak közül és üssük ki a biztosítékot ezzel a melegjogi aktivistáknál.


Photo: gaytimes.co.uk

A táblán jól látható módon a tipikus rózsaszín női és kék férfi jelzésen kívül mellé helyeztek egy félig rózsaszín, félig kék meleg szimbólumot. A tulajdonos elmondása szerint a szimbólum, amelyet az előző tulajdonos helyezett fel, le volt takarva, ám valaki úgy döntött, hogy láthatóvá teszi.

Ekkor elgondolkodtam...vajon miért akar valaki ilyent tenni? Lehetséges variánsok:

1. Homofóbia. A legelső dolog, ami az embernek eszébe jut ebben az esetben, az lenne, hogy homofób szándék vezérelte. Az emberek különbözőek, és mind különböző módon látják a világot. Van, aki olyannyira különbözően, hogy kutya kötelességének érzi kinyilvánítani, hogy ő bizony azok táborát erősíti, akik szerint a melegek elfajzott, Szíriuszról jött társadalmon kívüli lények.

2. Az illető humor túltengésben szenvedett. Ebben az esetben bizony elég rossz módját választotta a humor túltengés szindróma tüneteinek enyhítésére. Kicsit messze áll a humortól, de hát kinek a pap, kinek a papné.

3. Most jön a személyes kedvencem, marketing célok vezérelték. Felismervén azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a médiában, ki kellett találni valamit, ami magára vonzza a tekintetet. A negatív reklám is reklám elve alapján tegyünk homofób megnyilvánulásokat, jobb híján a helyi WC-nél, és kész, tiszta haszon. Gondoljunk csak bele, a marketing költségek elég magasak tudnak lenni. Ilyenkor azt tehetjük, hogy ahelyett, hogy magas pénzeket fizetnénk a marketingesnek, felhívjuk magunkra a figyelmet és az ingyen reklám révén megspóroljuk a marketing költségeket.

 Szerencsére olyan világot élünk ma, ahol harcolhatunk a jogainkért és a kirekesztés ellen. Ezt tudva, mérlegelni kell, hogy az ilyen fajta ismertség milyen előnyökkel és milyen hátrányokkal jár számunkra. Lehetséges, hogy ezáltal többen ismerik a szálláshely nevét, de ugyanannyian el is hátrálhatnak tőlük. Elhatároztam tehát, hogy felmegyek a TripAdvisor című utazási oldalra, mert hát haladjunk a korral és nézzünk véleményeket online módon, és megnézem, hogy milyen visszajelzések vannak. Onnan egy dolog tűnt ki, vigyázzunk, mit teszünk, és mit nem, mert a negatív dolgok bizony visszaütnek ránk, és ez egy negatív dolog. Az is kitűnt, hogy a vezetőség nem igazán törődött a vendégek visszajelzéseivel, hiszen, ha megtette volna, nem kerülhetett volna most elő ez a probléma, hiszen 2016 augusztusában már szóvá tették, hogy zavaró a nőktől és férfiaktól különválasztott meleg szimbólum.
Nincsenek leszbikusok, nincsenek heteroszexuálisok, nincsenek tolvajok, nincsenek skizofrének. Csak mi, emberek vagyunk. (Feldmár András)
Legyen szó akár humorról, akár marketing célokról, vagy bármi másról, szem előtt kell tartanunk, hogy kárt ne okozzunk, és ne bántsunk senkit érzelmileg sem. Mi emberek vagyunk bárhol is éljünk, bármilyenek is legyünk. Melegnek lenni nem egy tulajdonság, vagy egy külső jellemző, ami alapján szétválaszthatnának a társadalom többi tagjától. Mi egyszerűen csak érző emberek vagyunk, mint mindenki más, így tehát a kirekesztésnek nincs helye ebben a világban.

Forrás: Daily Mail

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Filmajánló - meleg filmek 2017-ből

Valljuk be őszintén ki ne szeretett volna életében legalább egyszer beülni egy moziba, vagy annak hiányában a saját kis kényelmes kanapéján ülve megnézni egy jó filmet. Ha már meguntuk a régi klasszikusnak számító jól ismert meleg filmeket, akkor válogathatunk az alábbi összeállításból, amely 5 meleg témájú filmet tartalmaz 2017-ből.

1. After Louie


A Vincent Gagliostro rendezésében készült filmdráma, az 50-es éveiben járó Sam (Alan Cumming) tapasztalatain keresztül tárja fel a homoszexuális emberek nehézségekkel teli életét, amelyek átszőtték a főszereplőnk életét. Az AIDS aktivista Sam, aki túl sokszor tapasztalta meg az elmúlás fájdalmait, váratlanul találkozik egy fiatalabb férfival. Braeden (Zachary Booth)  által olyan helyzetbe kerül, amely során lehetősége nyílik megérteni a fiatalabb generáció életvitelét, és párhuzamba állítani azt a saját élettapasztalataival.

2. Before the FallByrum Geisler filmje újraértelmezi Jane Austen Büszkeség és Balítélet című könyvét. A melegséggel f…

Filmajánló - Carmilla websorozat

Én személy szerint nem vagyok túlzottan youtube rajongó. Ritkán szoktam videókat nézni, websorozatokat meg főleg nem. Egy barátom ajánlására gondoltam, hogy teszek egy próbát a Carmilla című websorozattal, úgyis szeretek új dolgokat kipróbálni. A sorozat alapját J. Sheridan Le Fanu novellája képezi, amely 1871-ben jelent meg Carmilla címmel.


Első benyomásként az tűnt fel, hogy elég rövidek a részek. Na, most komolyan... ennyi idő alatt vajon mit lehet bemutatni hogy élvezhető legyen a rész és én, mint lehetséges új néző, az elkövetkező részeket is meg akarjam nézni. Túltettem tehát magam azon, hogy a részek hossza az elején a 6 percet sem érik el, és elkezdtem az eseményekre fókuszálni.

A történet szerint adott egy egyetemi hallgató, Laura Hollis (Elise Bauman), akinek egyik napról a másikra eltűnik a szobatársa, és a helyébe beköltözik az enyhén fura Carmilla Karnstein (Natasha Negovanlis).Itt kezdődik a történet, ugyanis az eltűnt szobatársat meg kellene találni, hiszen minden vala…