Ugrás a fő tartalomra

Filmajánló - meleg filmek 2017-ből

Valljuk be őszintén ki ne szeretett volna életében legalább egyszer beülni egy moziba, vagy annak hiányában a saját kis kényelmes kanapéján ülve megnézni egy jó filmet. Ha már meguntuk a régi klasszikusnak számító jól ismert meleg filmeket, akkor válogathatunk az alábbi összeállításból, amely 5 meleg témájú filmet tartalmaz 2017-ből.

1. After LouieA Vincent Gagliostro rendezésében készült filmdráma, az 50-es éveiben járó Sam (Alan Cumming) tapasztalatain keresztül tárja fel a homoszexuális emberek nehézségekkel teli életét, amelyek átszőtték a főszereplőnk életét. Az AIDS aktivista Sam, aki túl sokszor tapasztalta meg az elmúlás fájdalmait, váratlanul találkozik egy fiatalabb férfival. Braeden (Zachary Booth)  által olyan helyzetbe kerül, amely során lehetősége nyílik megérteni a fiatalabb generáció életvitelét, és párhuzamba állítani azt a saját élettapasztalataival.

2. Before the FallByrum Geisler filmje újraértelmezi Jane Austen Büszkeség és Balítélet című könyvét. A melegséggel felruházott Austen regény filmbeli főszereplője Ben Bennett (Ethan Sharrett), egy jó hírű ügyvéd. Egy napon megismerkedik a gyári munkás Lee Darcy-val (Chase Conner), akit a barátnője bántalmazásával vádolnak. Kettejük között az első pillanattól kezdve kölcsönös utálat alakul ki, addig amíg Ben ráébred arra, hogy kezd beleszeretni Lee-be.

3. Fair HavenKerstin Karlhuber rendező filmje egy fiúról, James-ről (Michael Grant), aki az apja elvárásit követve le kell mondania a saját identitásáról, érzelmeiről. Egy napon találkozik Charlie-val (Josh Green), aki támogatja őt, az álmai elérésében és a folyamatos elvárások leküzdésében.

4. God's Own Country


A Francis Lee rendezésében készült film főszereplője Johnny (Josh O'Connor), egy juhtenyésztő, aki elszigeteltségben éli mindennapjait, és az ebből származó frusztrációit mértéktelen ivással vezeti le. Az élete megváltozni látszik, amikor alkalmaz egy román bevándorló mukást. Gheorghe (Alec Secareanu) olyan intenzív érzelmeket ébreszt benne, hogy Johnny-nak rá kell döbbennie arra, hogy az élete most már egy új ösvényen kezdett el haladni tovább.

5. Tom of FinlandDome Karukoski rendező életrajzi drámájában feleleveníti a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakjának Touko Laaksonen, más néven Tom of Finland-nek az életét és munkásságát. Touko (Pekka Strang) hazatérvén a 2.világháború borzalmai közül azt tapasztalja, hogy a békeidő is ugyanolyan lesújtó és fájdalmas. Ugyanis eluralkodik a melegek üldöztetése olyannyira, hogy házasságra és családalapításra kényszerítik őket. Ekkor Touko a művészetekbe menekül.


Forrás: IMDB

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ahová a király is egyedül jár, avagy WC marketing az olaszoknál

Adott egy szálláshely, és egy probléma, méghozzá a hogyan tűnjünk ki a többi közül probléma. Egy olasz fogadó megtalálta a tökéletes megoldást, válasszuk külön a melegeket a WC szimbólumon a nők és a férfiak közül és üssük ki a biztosítékot ezzel a melegjogi aktivistáknál.A táblán jól látható módon a tipikus rózsaszín női és kék férfi jelzésen kívül mellé helyeztek egy félig rózsaszín, félig kék meleg szimbólumot. A tulajdonos elmondása szerint a szimbólum, amelyet az előző tulajdonos helyezett fel, le volt takarva, ám valaki úgy döntött, hogy láthatóvá teszi.

Ekkor elgondolkodtam...vajon miért akar valaki ilyent tenni? Lehetséges variánsok:

1. Homofóbia. A legelső dolog, ami az embernek eszébe jut ebben az esetben, az lenne, hogy homofób szándék vezérelte. Az emberek különbözőek, és mind különböző módon látják a világot. Van, aki olyannyira különbözően, hogy kutya kötelességének érzi kinyilvánítani, hogy ő bizony azok táborát erősíti, akik szerint a melegek elfajzott, Szíriuszról jö…

Filmajánló - Carmilla websorozat

Én személy szerint nem vagyok túlzottan youtube rajongó. Ritkán szoktam videókat nézni, websorozatokat meg főleg nem. Egy barátom ajánlására gondoltam, hogy teszek egy próbát a Carmilla című websorozattal, úgyis szeretek új dolgokat kipróbálni. A sorozat alapját J. Sheridan Le Fanu novellája képezi, amely 1871-ben jelent meg Carmilla címmel.


Első benyomásként az tűnt fel, hogy elég rövidek a részek. Na, most komolyan... ennyi idő alatt vajon mit lehet bemutatni hogy élvezhető legyen a rész és én, mint lehetséges új néző, az elkövetkező részeket is meg akarjam nézni. Túltettem tehát magam azon, hogy a részek hossza az elején a 6 percet sem érik el, és elkezdtem az eseményekre fókuszálni.

A történet szerint adott egy egyetemi hallgató, Laura Hollis (Elise Bauman), akinek egyik napról a másikra eltűnik a szobatársa, és a helyébe beköltözik az enyhén fura Carmilla Karnstein (Natasha Negovanlis).Itt kezdődik a történet, ugyanis az eltűnt szobatársat meg kellene találni, hiszen minden vala…